Welkom

Uw gezondheid, onze zorg!

Gezondheidscentrum Widar Laan van Beek en Royen 39 3701 AK Zeist

Muziektherapie

Muziek spreekt tot het gevoel. Muziek maakt blij of verdrietig. Muziek hoort bij carnaval, maar ook bij begrafenissen. Muziek zorgt voor beweging of verstilling.

Door met de djembé bezig te zijn geweest, kan ik beter mijn grenzen aangeven.
(Vrouw, 39 jaar)

Door te luisteren naar de lier word ik helemaal licht en ruim vanbinnen.
(Vrouw, stervende, 71 jaar)

Door met muziek bezig te zijn word ik wat lichter vanbinnen en kan ik zelfs soms lachen.
(Man, depressie, 57 jaar)

Ik wist niet dat ik een goed geheugen had en nu voel ik me sterk.
(Jongen, ADHD, 11 jaar)

Aandacht op het gezonde
Bij ziekte richt de aandacht zich vaak vooral op het zieke, zwakke deel. De kunst is om de aandacht te richten op het gezonde stuk dat er ook is. Dat kan met muzikale oefeningen. Daardoor kan beter met het ‘zwakkere stuk’ worden omgegaan.

Instrumenten
De oefeningen zijn muzikaal ingebed in een lied of (voor kinderen) in een muzikaal verhaal zodat er mooie muziek ontstaat. Voor muziektherapie hoef je geen instrument te kunnen bespelen. Een beetje gevoel hebben voor muziek is wel fijn. Veel instrumenten zijn speciaal voor antroposofische muziektherapie ontwikkeld zoals de lier, bourdonlier, chrotta, kromhoorn, koperfluit. Ze zijn makkelijk te bespelen en ze hebben een mooie klank. Maar ook gitaar en djembé kunnen worden ingezet.

Voor wie?
Volwassenen: burn-out, grote vermoeidheid, moeite met grenzen stellen, ondersteuning bij te grote openheid, hooggevoeligheid, meer contact krijgen met eigen lichaam, meer bewust leren omgaan met emoties, versterken van zelfvertrouwen bij faalangst, slaapproblemen.

Kinderen: betere afstemming cognitieve, emotionele en motorische vaardigheden, hoogbegaafdheid, bedplassen, versterken van zelfvertrouwen bij faalangst, oefenen met je uiten, functionele problemen met betrekking tot de motoriek, moeite met concentreren of focussen, te open zijn, ADHD, oefenen van contact, interactie en sociale vaardigheden (bijvoorbeeld bij ASS), ontwikkelingsachterstand, spraak- en taalproblemen.

Muziektherapie kan ingezet worden in de terminale fase van het leven (huisbezoeken).

Bovenstaande indicaties zijn voorbeelden. Neemt u gerust contact op als u vragen hebt.

Behandelingsduur
In principe 1 keer per week.
Volwassenen: 45 minuten.
Kinderen: 30 minuten.

Therapieperiode: max. 14 behandelingen.
Dagen: de hele donderdag en op vrijdagochtend

Fasering
Eerste afspraak: kennismaken en korte intake.
Daarna 1 à 2 keer muzikale verkenning.
Opstellen behandelplan.
Tussentijds en aan het eind van de therapieperiode is er ruimte om kort te evalueren.

Tarieven
Kinderen: € 35,00 voor 30 min.
Volwassenen: € 48,00 voor 45 min.

Afspraken langer dan 24 van tevoren afgezegd: er kan worden gezocht naar een inhaal moment. Zonder afmelding wegblijven, afspraak binnen 24 uur afgezegd: de afspraak wordt in rekening gebracht.

Zorgverzekering
Antroposofische muziektherapie wordt door veel zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Klik hier om na te gaan hoe dat bij uw verzekering is 

Muziektherapeut AnnaMaria van Keulen is aangesloten bij de NVV-AG en de NVAZ. Doorverwijzing kan via de (huis)arts, maar is niet nodig.

Contact en aanmelden
AnnaMaria van Keulen
Aanmelden via 06 24 801 074. Als ik aan het werk ben kunt u de voicemail inspreken en ik bel u terug.
E-mail: info@muziektherapieheuvelrug.nl.

AnnaMaria van Keulen is gediplomeerde muziektherapeut, geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG) en lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ).

Werkplek Widar
Bij de ingang van Widar neemt u de trap naar de tweede verdieping. Bovenaan vindt u enkele stoelen. Ik kom u daar halen.

Klacht of tip
Het kan gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Ik wil dit graag weten, liefst in een gesprek, zodat er snel wat mee kan worden gedaan. Via deze link kan het schriftelijk.