Welkom

Uw gezondheid, onze zorg!

Gezondheidscentrum Widar Laan van Beek en Royen 39 3701 AK Zeist

Geestelijke gezondheid (POH-GGZ)

Voor  psychologische hulp bij lichte tot matige klachten verwijst uw huisarts u naar de POH-GGZ: de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. De POH-GGZ werkt onder haar of zijn supervisie. Net als huisartsen hebben praktijkondersteuners een beroepseed voor geheimhouding afgelegd.

De praktijkondersteuners GGZ  zijn Margreet Florentinus,  Alice Liew en Marianne Steijnis. [linken toevoegen]

Klachten

Het kan gaan om allerlei psychische en emotionele klachten. Denk aan piekeren en slaapproblemen, klachten die samenhangen met werk of relaties, gender en seksuele oriëntatie, willen stoppen met roken of (verminderen van) alcoholgebruik. Veel klachten staan niet op zich maar maken deel uit van het geheel. We kunnen lichamelijke klachten ervaren, terwijl de oorzaak fysiek niet aantoonbaar is. En omgekeerd: psychische klachten kunnen samenhangen met lichamelijk ziekten.

Gesprekken met praktijkondersteuners (POG-GGZ)

Doorgaans gaat het om één tot vijf gesprekken. Die zijn steunend, structurerend, inzichtgevend en oplossingsgericht. De gesprekken duren ongeveer 20 minuten, vergelijkbaar met een dubbel consult bij de huisarts.
Vanuit de antroposofische visie wordt de gesprekstherapie zo mogelijk gecombineerd met een non-verbale therapie. Daarvan zijn meerdere vormen aanwezig binnen Widar.

Chronisch

Wanneer er sprake is van chronische psychiatrische problematiek kan de begeleiding minder frequent zijn, maar wel voor een langere periode. Wanneer deze korte consulten onvoldoende zijn, is verwijzing naar meer gespecialiseerde hulp mogelijk.

Kosten: geen

De gesprekken worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering volledig vergoed. Omdat het onder de huisartsenzorg valt, telt het niet mee voor het verplichte eigen risico.

Een afspraak

De huisarts plant in overleg met u meteen de eerste afspraak in de agenda van de POH-GGZ.
Als u een afspraak wil verzetten of afzeggen, belt u naar de assistente van uw huisartsenpraktijk.

E-consult: praktische vragen kunt u stellen via de Patiëntenomgeving. Dit kan alleen gedurende de periode dat u gesprekken met de POH-GGZ heeft.

Extra programma’s

Balansgroep: voor mensen die kampen met stress, overbelasting en burn-out.
LHBTIQ+: individuele gesprekken, open avonden en thema-avonden.